sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Meniu de sărbători


După celebrele frigărui, fripturi de porc şi cârnaţi, să mai încercăm şi altceva în afară de porc: raţă cu portocale. Aveţi nevoie de piept de raţă (dezosat), unt, portocale, lămâie, sare, piper, zahăr şi vin alb.


Se crestează în romburi partea cu piele a pieptului. Se adaugă sare şi piper.


Într-o cratiţă se topesc 50 g de unt.


Se pune pieptul în unt, cu pielea în jos, şi se rumeneşte.


Când e gata, se întoarce şi deasupra se toarnă un cocktail compus dintr-un pahar de vin şi sucul unei portocale.


Vă mai trebuie două portocale (am folosit trei, mai mici, depinde şi de cantităţi) şi sucul de la o jumătate de lămâie.


Portocalele se taie rondele.


În alte 50 g de unt topit se pun portocalele, alături de trei linguri de zahăr şi zeama de lămâie.


Când sunt gata, se răstoarnă conţinutul peste pieptul de raţă şi se mai lasă puţin la foc.


Se serveşte cu orez simplu şi... cu vinul alb rămas. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu